Συνεχίζει να καίει η φωτιά, που από τη 13:00 το μεσημέρι έχει ξεσπάσει σε δασική και θαμνώδη έκταση στις Καρυές στη Χίο. Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη, ώστε η πυρκαγιά να τεθεί υπό μερικό έλεγχο μέχρι το βράδυ.

Η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή (ώρα 17.00) καίει μέσα σε απόκρημνες χαράδρες, ενώ ριπές βόρειων ανέμων δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Ας σημειωθεί ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες η πυρκαγιά οριοθετήθηκε από την πλευρά των Καρυών, με αποτέλεσμα να μην απειλήσει την κατοικημένη ζώνη του χωριού από τη βόρεια πλευρά.

Από την πλευρά της, η Πολιτική Προστασία διέθεσε τρία λεωφορεία για την ασφαλή μετακίνηση του πληθυσμού του χωριού, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας βοήθησαν στην επιβίβαση ηλικιωμένων σε ιδιωτικά Ι.Χ. οχήματα.

Να σημειωθεί πως αυτή την ώρα επιχειρούν 55 πυροσβέστες, 13 οχήματα, τρία πεζοπόρα, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, είναι στο σημείο που επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και με δηλώσεις του ανέφερε: «Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια. Αμέσως εστάλησαν εναέρια μέσα και όλες οι επίγειες δυνάμεις βρίσκονται άμεσα στο σημείο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Στρατός, η Αστυνομία, ο ΔΕΔΗΕ, το Δασαρχείο. Υπάρχει ένας πολύ καλός συντονισμός και άμεση κινητοποίηση. Θέλω να πιστεύω ότι παρότι υπάρχει αέρας, θα καταφέρουμε να προλάβουμε να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικήσιμες περιοχές. Η σήμανση του 112 βγήκε άμεσα, ώστε να ξεκινήσει η απομάκρυνση των κατοίκων από τις Καρυές. Υπάρχει Αστυνομία, υπάρχει ηρεμία στον κόσμο και γίνεται ομαλά η απομάκρυνση των κατοίκων. Η φωτιά αυτή την στιγμή δεν πλησιάζει σε κατοικημένες περιοχές. Η άμεση αντίδραση των δασοκομάντος που έχουμε την τύχη να έχουμε στη Χίο, καθώς υπάρχει ειδική νεοσύστατη μονάδα και η άμεση κινητοποίηση εναέριων μέσων με την προσωπική επίβλεψη του Βασίλη Κικίλια έκαναν τη διαφορά».

Δείτε την εξέλιξη της πυρκαγιάς από ζωντανή μετάδοση που έκανε στη σελίδα του Facebook ο Πολίτης: