Οι εκθέσεις των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαΐου από τον ΕΟΔΥ δόθηκαν στον δήμο Ρήγα Φεραίου. Σύμφωνα με τα αρχεία, η υπηρεσία της διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, γνωστοποίησε επανειλημμένως τις επανορθωτικές ενέργειες που θα πρέπει να κάνει ο δήμος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων στις τοπικές κοινότητες Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, όπως σημειώνει ο «Ταχυδρόμος», εντοπίστηκε μικροβιολογική επιβάρυνση του πόσιμου νερού σε ολικά κολοβακτηριοειδή, εντερόκοκκους και σαλμονέλα.

Για τον λόγο αυτό η αρμόδια υπηρεσία ζητάει από τον δήμο να λάβει μέτρα αντιμετώπισης, να προχωρήσει στον καθαρισμό και την απολύμανση των δεξαμενών και των συστημάτων αγωγών υδροδότησης, να γίνει καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου των γεωτρήσεων και των δεξαμενών.

Επίσης, ζητάει να ενημερωθούν οι πολίτες για την μικροβιολογική επιβάρυνση που διαπιστώθηκε και να γίνει παρακολούθηση του δικτύου ύδρευσης.

Από τον δήμο Ρήγα Φεραίου εκδόθηκε έπειτα η εξής ανακοίνωση:

«Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου από τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στους οικισμούς Ριζομύλου και Στεφανοβικείου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Υγείας και ακολουθεί τις υποδείξεις τους.

H Διεύθυνση Υγείας έλαβε δείγματα από τη δεξαμενή και τα δίκτυα ύδρευσης Ριζομύλου και Στεφανοβικείου και μετά την ολοκλήρωση των αναλύσεων μας απεστάλησαν στις 4/6/2024 και τα γνωστοποιούμε».

Δείτε φωτογραφίες από τις αναλύσεις: