«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο δημοσιογράφος Μανώλης Μαθιουδάκης, ο οποίος υπήρξε και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Είχε καταγωγή από την Κοξαρέ Ρεθύμνου και είχε εργαστεί σε πολλά μέσα όπως «Το Βήμα», «Τα Νέα» ο «Ταχυδρόμος» κ.α. Μάλιστα, διατήρησε μέχρι τέλους την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον «Ριζοσπάστη».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον Μανώλη Μαθιουδάκη, παλαίμαχο δημοσιογράφο και συνδικαλιστή, πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών.

Γεννημένος το 1933, ο Μανώλης Μαθιουδάκης κατάγονταν από την Κοξαρέ Ρεθύμνου, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Από μικρός ζυμώθηκε με τις αγωνιστικές παραδόσεις της οικογένειας και του τόπου του.

Πατέρας του ήταν ο καθηγητής Γιάννης Μαθιουδάκης, Γραμματέας του ΕΑΜ Ρεθύμνου, που σκοτώθηκε σε ενέδρα των Γερμανών ναζί την περίοδο της Κατοχής.

Σε ηλικία 9 χρονών συνελήφθη και ο ίδιος από τους Γερμανούς και κρατήθηκε μαζί με τη μητέρα στις φυλακές της Φορτέτζας, στο Ρέθυμνο.

Ο Μανώλης Μαθιουδάκης υπήρξε σταθερός συνοδοιπόρος του ΚΚΕ. Σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» για τα 100χρονα του Κόμματος το 2018, έλεγε: «Τιμή και περηφάνια σε όσους συμπορευόμαστε μαζί με το ΚΚΕ παλεύοντας για τις ίδιες αξίες, τα ιδανικά και τα οράματα του τιμημένου ΚΚΕ. Στον δεύτερο αιώνα ζωής του κρατάμε το ΚΚΕ φυλαχτό στον κόρφο μας. Γιορτάζουμε την κόκκινη αυγή που προσδοκούμε. Τιμή και δόξα στο ΚΚΕ».

Διακρίθηκε στη δημοσιογραφία και στην επαγγελματική σταδιοδρομία του εργάστηκε σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης, όπως τα «Νέα», το «Βήμα», ο «Ταχυδρόμος», η «Ομάδα» και η ΕΡΤ.

Διατήρησε μέχρι τέλους την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον «Ριζοσπάστη», τον οποίο διάβαζε σταθερά. Ήταν πάντα παρών στις μάχες των εργαζόμενων δημοσιογράφων και συνολικά του λαού.
Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του Μαριάννα, στις κόρες του, τα εγγόνια του και όλους τους οικείους του».