Χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς θα είναι από σήμερα μέχρι το τέλος του μήνα η Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου, αφού η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ δεν κάνει πίσω στην απόφασή που έχει λάβει για εφημερίες μόνο στα νόμιμα όρια και όχι κατά παρέκκλιση του νόμου.

Οι τρεις γιατροί έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα των εφημεριών τους για τον Ιανουάριο και έτσι από σήμερα δεν εφημερεύουν, αφού και υπερβαίνουν τη νομοθεσία και δεν πληρώνονται για την επιπλέον υπερωριακή εργασία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ, Γιάννη Σαριδάκη, είναι το πρώτο τμήμα του Νοσοκομείου που αποκτά πρόβλημα μετά την απόφαση που έλαβε η Ένωση στις αρχές του μήνα.

Η Ψυχιατρική Κλινική μπορεί να μην θεωρείται τμήμα «πρώτης γραμμής», ωστόσο είναι ένα βασικό τμήμα αιχμής και καλείται να αντιμετωπίσει ικανό αριθμό περιστατικών, ειδικά την εποχή που διανύουμε με τα προβλήματα ψυχικής υγείας να αυξάνονται.

Η Ένωση Γιατρών αποφάσισε στη χθεσινή γενική της συνέλευση να ζητήσει από το διοικητή του νοσοκομείου την πληρωμή των επιπλέον εφημεριών από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο και από τη στάση του θα κριθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων, καθώς η επόμενη συνέλευση θα γίνει την προσεχή Δευτέρα.

Επίσης, δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τις επιπλέον εφημερίες που υπερβαίνουν το 9% που έχει ορίσει ως πλαφόν το υπουργείο, δεδομένου ότι σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης αγγίζουν το 11,8% και στο Ρέθυμνο 14%. Η Ένωση ζητά να υπολογίζεται το πλαφόν σε επίπεδο επικράτειας και όχι περιφερειών.

Πηγή: goodnet.gr