Ανάστατη είναι η κοινή γνώμη στο Δήμο Φυλής με αφορμή τους 300 τόννους λυματολάσπης που πέφτουν καθημερινά στο ΧΥΤΑ και την απόφαση για τη λειτουργία 2 νέων εργοστασίων καύσης.

Φοβερή ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και ο υποψήφιος δήμαρχος Φυλής Σάββας Σάββας με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της λυματολάσπης. Η ανακοίνωση είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτική…

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μόλις 12 ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Φυλής, και ο νέος Καλλικράτειος Δήμος μετά από μεθοδεύσεις υποχρεώνεται να δεχθεί τα σκουπίδια της Αττικής και τη λυματολάσπη της Ψυτάλλειας. Για ακόμα μια φορά η περιοχή της Δυτικής Αττικής γίνεται έρμαιο των συμφερόντων. Ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης δείχνει ανήμπορος να προστατεύσει τα δίκαια των πολιτών και επιτρέπει να γίνει ο Δήμος Φυλής «η πίσω αυλή της Αττικής».

Σχεδόν ταυτόχρονα, το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβάλλει στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων να δέχεται 300 τόνους λυματολάσπης ημερησίως και η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη εγκρίνει ουσιαστικά τη δημιουργία Εργοστασίου Καύσης.

Την ίδια ώρα με πραξικοπηματικό τρόπο ορίστηκε μονοπαραταξιακή διοίκηση στο σωματείο εργαζομένων του ΕΣΔΚΝΑ όπου για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια δεν συμμετέχει ο πρόεδρος Γιώργος Χάρδας.

Οι μεθοδεύσεις αυτές, οι οποίες πλήττουν την υγεία των πολιτών και υποβαθμίζουν το Δήμο Φυλής βρίσκουν μηδενική αντίδραση από τον κυβερνητικό δήμαρχο Δημήτρη Μπουραίμη, ο οποίος επιτρέπει να αλώσουν τα συμφέροντα την πόλη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο ίδιος ο Λεωνίδας Μπόμπολας έδωσε το παρών στην ορκωμοσία του δημάρχου Δημήτρη Μπουραίμη ερχόμενος μάλιστα με μια πανάκριβη Μπέντλει στη φτωχογειτονιά των Άνω Λιοσίων. Είχε προφανώς προσωπικό ενδιαφέρον για το νέο δήμαρχο Δημήτρη Μπουραϊμη …

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Σάββας δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι και στις δύο αυτές περιπτώσεις. Για το συγκεκριμένο θέμα ο επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Σάββας Σάββας δήλωσε:

«Στην εποχή που οι προηγμένες χώρες, το πρόβλημα των απορριμμάτων το λύνουν στην πηγή κι εκεί που δημιουργούνται τα οικιακά απορρίμματα, με κομποστοποίηση και άλλους τρόπους, εμείς κάθε τόσο ‘’ανακυκλώνουμε’’ τις ‘’άτυχες’’ για εμάς, αποφάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων.

Υπάρχει σταθερή και αταλάντευτη προεκλογική θέση να δοθεί οριστικό τελεσίγραφο απομάκρυνσης της χωματερής. Στην μέχρι τώρα πορεία των αποφάσεων για την διαχείριση κανείς δεν μπορεί να απαλλάξει από τις ευθύνες τους όλους εκείνους τους πολιτικούς και κυρίως αυτοδιοικητικούς παράγοντες που άσκησαν ή ασκούν διοίκηση, που ενώ μέχρι τώρα απολαμβάνουν της ασυλίας τους εμείς ζούμε τον καρκίνο και την υποβάθμιση.

Δεν θα ανεχτούμε νέα υποβάθμιση της περιοχής μας. Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι σε περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής και της υγείας των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα αντέδρασαν με ανακοινώσεις τους τόσο οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης η έγκριτη Ελευθεροτυπία σε σχετικό της ρεπορτάζ κάνει λόγο για «εν κρυπτώ συμβάσεις» οι οποίες θα υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

πηγή: otanews