Απαντήσεις για τον θάνατο του πατέρα του και κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν οι γιατροί στο νοσοκομείο «Αττικόν» ζητά ο Γιάννης Καλλιάνος. Για τις συνθήκες νοσηλείας του 79χρονου έχει επίσης διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη διοίκηση του νοσοκομειακού ιδρύματος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος έχει επιλέξει τη νομική οδό με συνήγορό του τον Αλέξη Κούγια και δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει σε ενέργειες κατά όλων των υπευθύνων που μπορεί να έχουν σχέση με τον θάνατο του αγαπημένου του πατέρα.

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει με δάκρυα στα μάτια τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του με ένα βίντεο στα social media λίγα μόλις 24ωρα πριν ο 79χρονος αφήσει την τελευταία του πνοή, καταγγέλλοντας τον τρόπο με τον οποίο -όπως ισχυρίζεται ο ίδιος- τον αντιμετώπισαν οι γιατροί.

Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Ακόμα ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας δεν θα κοπεί και η υπόλοιπη. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά.

Posted by Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ on Tuesday, April 23, 2024

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, γιατροί και άλλοι αρμόδιοι από το νοσοκομείο ήταν καθησυχαστικοί επανειλημμένως απέναντι στην οικογένεια, διαβεβαιώνοντάς τους ότι ο πατέρας του «τα πάει υπέροχα», ενώ ο ίδιος και ο αδερφός του επέμεναν ότι είναι σε κακή κατάσταση.

«Μετά από 5 μέρες που τον παρακαλούσαμε γονυπετείς ότι πια είναι ένα βήμα πριν τον θάνατο, έδειξε ένα μικρό ενδιαφέρον και με το πάσο του τον έβαλε σε πλατφόρμα να μπει σε ΜΕΘ», έγραφε για καθηγητή γιατρό του νοσοκομείου σε σχετική του ανάρτηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε μήνυμα που του έστειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τα βάζει μαζί του.

Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, σε ευχαριστώ θερμά για το ανθρώπινο μήνυμά σου. Δεν τα βάζω μαζί σου. Τα πρωτόκολλα είναι…

Posted by Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos on Wednesday, April 24, 2024

Συντετριμμένος ο Γιάννης Καλλιάνος – «Κόπηκε η καρδιά μου στα δύο»

«Κόπηκε η καρδιά μου στα δύο… Δεν ξέρω πότε θα συνέλθω», είπε ο Γιάννης Καλλιάνος, την Πέμπτη 25/4, θρηνώντας για τον θάνατο του πατέρα του.

«Δεν ξέρω πού βρίσκομαι. Δεν ξέρω πού είμαι, σε ποια πόλη. Είμαι θολωμένος. Δεν έχω δύναμη να μιλήσω, δεν έχω δύναμη να περπατήσω», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Καλλιάνου στην εκπομπή «Live News».

Όπως τόνισε, ποτέ του δεν είχε βιώσει τόσο μεγάλο πόνο, καθώς νιώθει πως «η καρδιά του έχει κοπεί στα δύο».

«Δεν μπορείς να αφήσεις τα πάντα, να πεθάνεις κι εσύ. Η ζωή θα συνεχιστεί, αλλά ο πόνος θα μείνει», είπε.

«Το σύστημα υγείας ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τον πατέρα μου σε κάποια ΜΕΘ. Μπαίνεις στην πλατφόρμα και αυτομάτως σε βάζουν σε κάποια ΜΕΘ. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ο κ. Κακίσης δεν έβαζε τον πατέρα μου στην πλατφόρμα. Εκτιμούσε ότι ήταν πολύ καλά, ότι ήταν άψογες οι εξετάσεις του».

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε πως ο αδερφός του, γιατρός στο επάγγελμα, «είχε πέσει στα πόδια του κ. Κακίση και του έλεγε ότι δεν θα αντέξει, αν δεν μπει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».

«Αν είχαν ακούσει τον αδερφό μου, ο πατέρας μου θα ήταν αυτή την ώρα δίπλα μου. Δυστυχώς, δεν τον άκουσε κανείς. Ήταν τόσο σίγουρος και εγωιστής ο κ. Κακίσης», ξέσπασε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η ανακοίνωση από το γραφείο του Αλέξη Κούγια

Όπως γνωστοποίησε μέσω σχετικής ανακοίνωσης το γραφείου του Αλέξη Κούγια την Πέμπτη 25/4, την εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου, του αδελφού και της μητέρας του για την υπόθεση του πατέρα του βουλευτή, που απεβίωσε, ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος.

Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια επισημαίνει ότι, αφού λάβει τον ιατρικό φάκελο, θα προχωρήσει σε ενέργειες κατά όλων των υπευθύνων.

Ειδικότερα, στο δελτίο Τύπου αναφέρεται:

«Ο κος Γιάννης Καλλιάνος, η μητέρα του και ο αδελφός του ανέθεσαν στον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξιο Κούγια, τη νομική τους εκπροσώπηση στην υπόθεση που έχει δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες από τον κο Γιάννη Καλλιάνο και αφορά τις συνθήκες νοσηλείας και τις ιατρικές επιλογές γιατρών γνωστού νοσοκομείου της Αθήνας, όπου νοσηλεύτηκε ο πατέρας του και μετά από μια σειρά ακρωτηριασμών, ενώ αρχικά οι γιατροί του νοσοκομείου τον είχαν διαβεβαιώσει ότι η κατάσταση της υγείας του πατέρα του ήταν τέτοια που δεν κινδύνευε η ζωή του σε καμία περίπτωση, τελικώς υπέστη ανακοπή, ακολούθως περιήλθε σε κωματώδη κατάσταση και σήμερα έχασε τη ζωή του.

Το δικηγορικό μας γραφείο με τους συνεργάτες του και τη βοήθεια ειδικών ιατροδικαστών, αφού λάβουμε στην κατοχή μας τον ιατρικό φάκελο τον οποίο θα μελετήσουν οι επιστημονικοί συνεργάτες μας, θα προχωρήσουμε στις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες κατά όλων των υπευθύνων».