Στον χορό των Ρίχτερ παραμένει η Κεφαλονιά, με τρεις ασθενείς σεισμικές δονήσεις να καταγράφονται σε διάστημα μικρότερο της μισής ώρας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 19:11, ήταν μεγέθους 3,7 Ρίχτερ, και το επίκεντρο 4 χλμ δυτικά του Άσσου Κεφαλληνίας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11,3 χλμ.

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε στις 19:30, ήταν 3,5 Ρίχτερ, το επίκεντρο εντοπίζεται 12 χλμ δυτικά του Άσσου Κεφαλληνίας και το εστιακό βάθος στα 16,1 χλμ.

Ο τρίτος σεισμός σημειώθηκε στις 19:39, ήταν 2,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα δυτικά του Άσσου και εστιακό βάθος τα 17 χιλιόμετρα.

Διευκρινίσεις Τσελέντη για την πολύ έντονη σεισμική δράση στην Κεφαλονιά

«Υπάρχει πολύ έντονη μικροσεισμική δράση βόρεια της Άσσου» ανέφερε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης για την έντονη σεισμική δραστηριότητα στο νησί των Επτανήσων.

Στην ανάρτησή του ο κ. Τσελέντης παρουσιάζει το ρήγμα που επηρεάζεται από τις δονήσεις αυτές εξηγώντας ότι «δεν έχει σχέση με το μεγάλο ρήγμα που περνά παράλληλα προς την Παλική (που μας έδωσε το μεγάλο σεισμό του Λιξουρίου)».

«Το φαινόμενο θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες, λόγω του μικρού εστιακού βάθους οι σεισμοί αυτοί θα γίνονται αρκετά αισθητοί», υπογραμμίζει.

Το τελευταία 24ωρο παρατηρούμε μια πολύ έντονη μικροσεισμική δράση Βόρεια της Άσσου με κατεύθυνση ΒΔ-ΝΑ (πράσινο στο…

Posted by Akis Tselentis on Sunday, March 3, 2024