Τη μνήμη του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα θα τιμήσουν σήμερα καθηγητές και μαθητές στο πανεκπαιδευτικό συλλαητήριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 12:30.

Ο Νίκος Τεμπονέρας δολοφονήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1991 σε ηλικία 38 ετών κατά τη διάρκεια μαθητικών κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου του τότε υπουργού Παιδείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλου.

Τον καθηγητή δολοφόνησε ο τότε  πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καλαμπόκας, φέροντάς του θανάσιμο χτύπημα με λοστό στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στο υπό κατάληψη 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πάτρας.

Η ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00-14:00  για την πρωινή βάρδια και από τις 14:00-17:00 για την απογευματινή βάρδια, για να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα εκδήλωση στο σχολικό συγκρότημα Νίκος Τεμπονέρας, εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή ο καθηγητής, ενώ η γυναίκα και ο γιος του μέσα σε κλίμα συγκίνησης άφησαν μερικά λουλούδια στο σημείο.