Κάθοδο στην Αθήνα προετοιμάζουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους για την επόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική συνέλευσή τους με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 50 μπλόκα.

Στόχος τους, όπως λένε, το αγροτικό συλλαλητήριο να μετατραπεί σε παλλαϊκή κινητοποίηση.

Τα τρακτέρ θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, ενώ οι αγρότες θα έρθουν σε επικοινωνία και με τα μπλόκα της Πελοποννήσου προκείμενου να ενισχυθούν οι δυνάμεις τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα ναυλωθούν και πούλμαν ώστε να μεταφέρουν διαδηλωτές στην πρωτεύουσα.

Τα απομακρυσμένα από την πρωτεύουσα μπλόκα, όπως ανέφερε το Mega, θα έχουν εκείνη την ημέρα, το δικό τους ρόλο στην κινητοποίηση που θα είναι πανελλαδικού χαρακτήρα και θα προχωρήσουν σε παράλληλες δράσεις σε τελωνεία και λιμάνια σε διάφορα σημεία της χώρας.

Όπως λένε οι αγρότες, δεν επιθυμούν τη διατάραξη των συγκοινωνιών και γι’ αυτό θα επικοινωνήσουν με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον Δήμο Αθηναίων και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, ώστε να είναι ομαλή η μετακίνηση των πολιτών.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν θα αφήσει τους πολίτες να ταλαιπωρηθούν, τονίζοντας πως είναι δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει, όμως είναι υποχρέωση της πολιτείας η τήρηση της νομιμότητας με ανοιχτούς δρόμους, λιμάνια και τελωνεία.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα μπλόκα – Έριξαν βαρέλια στον δρόμο στην Επανομή

Μέχρι την Τρίτη, οι αγρότες αποφάσισαν να παραμείνουν στα μπλόκα, συνεχίζοντας τους συμβολικούς αποκλεισμούς εθνικών οδών και το κλείσιμο δρόμων.

Αγρότες της Επανομής προσπάθησαν με τα τρακτέρ να φτάσουν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρό αστυνομικό φραγμό.

Πριν αποχωρήσουν οι αγρότες άφησαν στο οδόστρωμα άδεια βαρέλια, αιχμή για την πρόσφατη αναφορά του πρωθυπουργού ότι θα ξύσουν τον πάτο του βαρελιού για να βρεθούν χρήματα για τους αγρότες

Για δεύτερη ημέρα οι αγρότες στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων πραγματοποίησαν αποκλεισμό της Εθνικής οδού Τρικάλων -Λάρισας.