Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, στο Βασιλικό Ευβοίας τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης η εξόδιος ακολουθία του Βαγγέλη Ρωχάμη. Στο τελευταίο «αντίο» ήταν και οι κόρες του, Μαρία και Ειρήνη, τις οποίες κατέγραψε αγκαλιασμένες η κάμερα.

Στον Ιερό Ναό βρέθηκε και η αδελφή του, Φωτούλα, αλλά και λίγοι συγγενείς και στενοί φίλοι του.

Ο Έλληνας «Πεταλούδας» Βαγγέλης Ρωχάμης πέθανε σε ηλικία 73 ετών και η μεγάλη του κόρη είχε μιλήσει στο Newsbeast για τον άνθρωπο που μετέτρεψε σε «τέχνη» την απόδραση από τα πιο σκληρά σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Η Μαρία είχε μιλήσει το 2019 για τον πατέρα της και δήλωνε περήφανη για το γεγονός πως εκείνος έκανε 22 χρόνια φυλακή χωρίς να βάψει τα χέρια του με αίμα, ενώ, όταν δραπέτευε, πήγαινε και την παρακολουθούσε κρυφά στα νυχτερινά μαγαζιά που τραγουδούσε.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης από τη μεγαλύτερη κόρη του Έλληνα «Πεταλούδα», ο οποίος απέκτησε δύο κόρες το διάστημα που μπαινόβγαινε στις φυλακές.

Πώς είναι να είσαι η κόρη του Βαγγέλη Ρωχάμη;

Η κόρη του Βαγγέλη του Ρωχάμη είναι όπως όλα τα άλλα τα παιδιά και όπως όλα τα άλλα θηλυκά. Έχω τους φίλους μου, την οικογένειά μου και ζω φυσιολογικά ως κόρη του Ρωχάμη.

Πώς πέρασες τα παιδικά σου χρόνια; Αντιμετώπισες προβλήματα λόγω του πατέρα σου η ίδια ή η οικογένεια σου;

Ο πατέρας μου έδρασε την εποχή του ‘70 και του ‘80. Σε αυτή την 20ετία εγώ ήμουν ένα εκκολαπτόμενο που δεν μπορούσε να έχει την άποψη και να καταλάβει αυτό το βαρύ όνομα που έπεφτε πάνω του. Εκτός αυτού ήμουν και πολύ προστατευμένη από την οικογένειά μου. Από τη μητέρα μου, από τον άντρα της… γιατί μεγάλωσα με άλλη οικογένεια φυσικά. Και δεν το κατάλαβα ιδιαίτερα. Οι δικοί μου χώρισαν όταν ήμουν περίπου 5-6 ετών.

Εσύ ή η αδερφή σου δεχτήκατε ποτέ bullying στο σχολείο λόγω των αποδράσεων του πατέρα σας;

Κάποιο bullying είχε δεχτεί η αδερφή μου στο σχολείο στην Αθήνα, όταν είχε γίνει μία δραπέτευση του μπαμπά και φοβήθηκαν και μάζεψε υπογραφές η γειτονιά ότι μπορεί να έρθει και να γίνει κάποιο ντου (από την αστυνομία), όχι για τον πατέρα μου ότι θα πείραζε τα παιδιά, αλλά σε συμπλοκή ανάμεσα στην αστυνομία που τον ψάχνει και τον πατέρα μου μήπως γίνει κάτι. Και όταν πήγαινε στο σχολείο η αδερφή μου, γινόταν όλη αυτή η συζήτηση και τα παιδιά δεν την πλησίαζαν.

Ο πατέρας σου ερχόταν στα μαγαζιά που τραγούδαγες να σε δει;

Συνέχεια ερχόταν, ναι. Και ως δραπέτης που ήταν και ως ελεύθερος, γιατί δεν ήταν πάντα μέσα.

Πώς ερχόταν να σε δει, ενώ ήταν δραπέτης από τη φυλακή;

Όταν ήταν δραπέτης, έβαζε τα μουστάκια του, τις περούκες του, τα έτσι του και ερχόταν. Μου είχε κάνει και έκπληξη και τον είχα καταλάβει, αλλά συνήθως ενημερωνόμουν.

Πώς θα χαρακτήριζες τον Βαγγέλη Ρωχάμη με τρεις λέξεις;

Είναι πεισματάρης. Πάρα πολύ πεισματάρης, υπομονετικός. Πολύ υπομονετικός και αγαπησιάρης, τον αγαπάνε όλοι.