Σοκαρισμένη είναι η Πτολεμαΐδα από την τραγωδία με τον ξαφνικό θάνατο ενός βρέφους 15 μηνών στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα πρόκειται για ένα αγοράκι που διακομίστηκε με υψηλό πυρετό και παρά τις προσπάθειες των γιατρών για να το κρατήσουν στη ζωή, τελικά, μετά από περίπου τέσσερις ώρες, κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ύστερα από την νεκροψία νεκροτομή που διεξήχθη το πρωί ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού. Περισσότερα στοιχεία αναμένονται μετά και τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

Αυτό που προκαλεί πολλά ερωτήματα είναι πως σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον, το βρέφος είχε μεταφέρθει δύο φορές τα τελευταία 24ωρα στο νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί έκριναν πως δεν υπήρχε λόγος να νοσηλευτεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, το μωρό ανέβασε για πρώτη φορά πυρετό το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου του χορηγήθηκαν αντιπυρετικά και οι γιατροί τους είπαν πως δεν χρειαζόταν νοσηλεία.

Την επόμενη ημέρα, και καθώς ο πυρετός δεν υποχωρούσε, οι γονείς μετέφεραν εκ νέου το παιδί στο νοσοκομείο, όμως και πάλι οι γιατροί έκριναν πως θα έπρεπε να νοσηλευτεί. Τελικά την τρίτη φορά που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το βρέφος κατέληξε.