Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας Ουκρανός ο οποίος ήταν καταζητούμενος από τις αρχές της χώρας του. Ζούσε σε πολυτελή βίλα στην Ανάβυσσο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ πρόκειται για έναν 58χρονος Ουκρανό που συνελήφθη στην Ανάβυσσο με την κατηγορία ότι ως επικεφαλής μιας εταιρείας εμπορίας αμυντικού υλικού υπεξαίρεσε το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Εισέπραξε τα χρήματα ως προκαταβολή για την προμήθεια του ουκρανικού στρατού με αλεξίσφαιρα και κράνη δίχως ποτέ να εκπληρώσει την συμφωνία.

Ωστόσο ο ΣΚΑΙ αναφέρει ότι μια υπηρεσία πληροφοριών από τα Βαλκάνια ήρθε σε επαφή με την ΕΥΠ και την ενημέρωσε ότι ο 58χρονος εργαζόταν για λογαριασμό της FSB. Ο άνδρας έκανε και μία φορά το μήνα ταξίδι στην Ρωσία είτε μέσω Τουρκίας είτε μέσω Λευκορωσίας.

Ο 58χρονος το 2020, απέκτησε μια επενδυτική βίζα μετά την αγορά της βίλας στην Ανάβυσσο ενώ ίχνη του στην χώρα υπήρχαν και την περίοδο 1996-2001 και μάλιστα μέσα από πλαστά δικαιολογητικά είχε αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια.

Τον άνδρα συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές στην βίλα στις 13/11.

Στο γκαράζ του σπιτιού του υπήρχαν πολυτελή αυτοκίνητα, ήταν περικυκλωμένο από κάμερες ασφαλείας και αγκαθωτό συρματόπλεγμα προκειμένου να μην είναι εύκολα προσεγγίσιμο.

Μέσα στην επόμενες ημέρες θα εξεταστεί το αίτημα για έκδοσή του στην Ουκρανία.