Τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα έγινε γνωστό πως βρέθηκε νέα διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου. Μιλώντας τότε στα ΜΜΕ ο δικηγόρος της, Δημήτρης Χατζημιχάλη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «περιπλέκονται τα πράγματα γιατί εχθές (Παρασκευή 27/10) είχαμε μια δίκη στο ειρηνοδικείο του Κορωπίου οπού ο κ. Γιαννόπουλος (σ.σ. ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”) εμφανίστηκε σαν μάρτυρας και είπε ότι τα πράγματα είναι του Χαμόγελου του Παιδιού, ενώ δεν υπάρχουν τέτοια έγγραφα. Μόνο για τα ακίνητα είχε κάνει δωρεά η Μαίρη, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας», τόνισε για την ακρίβεια τότε ο δικηγόρος και πρόσθεσε: Θα περιμένουμε να δούμε ποιος είναι ο κληρονόμος που ήθελε η Μαίρη να αφήσει την περιουσία που της απέμεινε» για να καταλήξει ότι αυτή είναι η μία και μοναδική διαθήκη που άφησε η αγαπημένη ηθοποιός, καθώς οι οδηγίες για την καύση της δεν ήταν διαθήκη, «αλλά ένα έγγραφο».

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο της αστυνομίας είναι η διάρρηξη που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο σπίτι της στην Παλλήνη, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εκλάπησαν αντικείμενα αξίας, ωστόσο στόχος των διαρρηκτών φαίνεται πως ήταν έγγραφα.

«Έχουμε ζητήσει να γίνει σφράγιση και απογραφή γιατί δεν ξέρουμε τι υπάρχει εκεί μέσα», ξεκαθάρισε.

Σήμερα Δευτέρα (30/10), ο επικοινωνιολόγος της ηθοποιού, Γιάννης Αρμουτίδης, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό Σουσού» για τη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Όπως ανέφερε, ενδεχομένως να υπάρχει και άλλη μία διαθήκη χειρόγραφη εντός του σπιτιού της και αν βρεθεί, αναλόγως και την ημερομηνία, μπορεί να ακυρώσει την προηγούμενη.

«Η διαθήκη που έχει ανακοινωθεί δημόσια είναι η μόνη που υπάρχει και είναι της Μαίρης Χρονοπούλου. Τι γίνεται τώρα; Η διαθήκη θα δημοσιευτεί σήμερα από τη συμβολαιογράφο που έχει πάρει το αρχείο από την πρώτη που ήταν σε σύνταξη.

Αφού δημοσιευθεί στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου, θα δούμε αν είναι ταχύτατες οι διαδικασίες για να ανοίξει.

Αν οι διαδικασίες είναι γρήγορες σήμερα θα μάθουμε τι γράφει. Αλλά πρέπει να μάθουμε τι λέει η ημερομηνία!

Αυτή η διαθήκη ίσως περιέχει τις διαδικασίες που ήθελε η Μαίρη Χρονοπούλου να δημοσιευθούν. Εικάζεται ότι υπάρχει και άλλη περιουσία και δεν ξέρουμε αν αυτό έγινε πριν μεταβιβαστεί η περιουσία της στο Χαμόγελο και του Παιδιού.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπάρχει και χειρόγραφη και μεταγενέστερη διαθήκη και ακυρώνει την προηγούμενη ή κατά μέρος της! Πιστεύουμε ότι αυτή η διαθήκη βρίσκεται εντός σπιτιού και ενδεχομένως το ξέρουν δικοί της άνθρωποι. Και ίσως αυτό ήθελαν οι διαρρήκτες γιατί κάποιοι ίσως προσβάλλονται.

Η διαθήκη ενδεχομένως να γράφει για την κινητή της περιουσία».