Κάθε πρωί που πηγαίνω τον γιο μου στο σχολείο παίζουμε το αγαπημένο μας παιχνίδι, το “μάντεψε τη λακκούβα“!

Το παιχνίδι έχει ως εξής: στα 16 λεπτά διαδρομής από το σπίτι μέχρι το σχολείο, νικάει όποιος μαντέψει τις περισσότερες λακκούβες. Κάθε φορά που ένας από τους δύο μας θεωρεί ότι θα πέσουμε σε μία, φωνάζει δυνατά “΄ΛΑΚΚΟΥΒΑΑΑΑ”! Ο συγχρονισμός είναι το παν! Για να μετρήσει ο πόντος πρέπει να το πεις ακριβώς πριν πέσει το αμάξι σε λακκούβα, ούτε δευτερόλεπτο νωρίτερα ή αργότερα.

Σίγουρα δεν είναι και το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά αν μην τι άλλο, από το να τρώμε τις λακκούβες τη μία μετά την άλλη, καλύτερα να το διασκεδάσουμε κάπως.

Έτσι, λοιπόν, ξεκινάμε με τον πιτσιρίκο το πρωί της Δευτέρας για το σχολείο. Περνάνε που λέτε τα λεπτά και τίποτα. Ησυχία… “Ρε μπαμπά! Κλέβεις και τις αποφεύγεις για να μην κερδίσω πάλι!”. Ψέματα δε θα πω, μιας και έχω την πλεονεκτική θέση του οδηγού, έχω κλέψει κάποιες φορές, αλλά αυτή τη φορά δεν οφειλόταν σε μένα, η απουσία αναπηδήσεων. Ήταν λες και όλες οι λακκούβες είχαν εξαφανιστεί ως δια μαγείας.

‘Ρε μπαμπά, μήπως φταίει… ξέρεις…” Μου λέει κάπως ενθουσιασμένος ο μικρός. “Πόσες φορές θα στο πω, το μαγικό van δεν είναι αλήθεια” του απαντάω.

Βλέπετε εδώ και μέρες έχει κυκλοφορήσει μία φήμη μεταξύ των παιδιών, στο σχολείο, για ένα λευκό van με κίτρινες ρίγες, που όταν το βλέπει κανείς το βράδυ, την αμέσως επόμενη ημέρα κάτι έχει αλλάξει στη γειτονιά. Η φήμη ξεκίνησε όταν πριν δυο βδομάδες το είχαν δει κάτι παιδάκια και το επόμενο πρωί εμφανίστηκε από το πουθενά, μπροστά από την είσοδο του σχολείου, μία διάβαση! Φυσικά, όλοι πιστέψαμε ότι πρόκειται για σύμπτωση, ωστόσο οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν να συμβαίνουν και πάντα την προηγούμενη ημέρα κάποιος είχε δει το συγκεκριμένο van.

Και τώρα η απουσία κάθε λακκούβας… Όπως ήταν φυσικό έπρεπε να το ψάξω. Ρωτώντας από εδώ και από εκεί, έμαθα τελικά την αλήθεια για το μυστηριώδες van από τον ξάδερφο μου. Βλέπετε είχανε παρατηρήσει και αυτοί παρόμοια φαινόμενα στη γειτονιά τους.

Εν τέλει, δεν πρόκειται για κάποιο van από το “υπερπέραν”, που ως δια μαγείας λύνει προβλήματα στους δρόμους, αλλά για το van του Safe Roads project της Hellas Direct!

Τα προβλήματα, όπως ξεθωριασμένες ή ανύπαρκτες διαβάσεις και λακκούβες λύνονται επειδή κάποιος νοιάζεται για το συνάνθρωπο και θέλει να κάνει τους δρόμους ασφαλέστερους, ακόμη και όταν δεν είναι δική του ευθύνη.

Η αρχή έγινε το 2017, όταν η Hellas Direct έβαλε σε δράση το πρόγραμμα Safe Roads project. Το 2022 το πρόγραμμα επικεντρώθηκε στην επισκευή και αναβάθμιση σχολικών διαβάσεων και πλέον επεκτείνεται και σε λακκούβες. Πάντα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων και τηρώντας ό,τι προβλέπει ο νόμος, το van της Hellas Direct παίρνει τους δρόμους, όταν η πόλη κοιμάται, και πιάνει δουλειά.

Αν έχεις παρατηρήσει και εσύ κάποια ή κάποιες λακκούβες στο δρόμο της γειτονιάς σου ή αν η σχολική διάβαση είναι ξεθωριασμένη/ανύπαρκτη, μπορείς πολύ απλά να επικοινωνήσεις στέλνοντας email στο [email protected] και το μυστηριώδες van θα έρθει την ώρα που κοιμάσαι για να τα επιδιορθώσει.

Και μην ανησυχείς υπάρχουν άλλα παιχνίδια για να παίξεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Το μόνο πράγμα με το οποίο δεν πρέπει ποτέ να παίζουμε είναι η ασφάλεια μας!

Για να έχουμε, λοιπόν, λιγότερα ατυχήματα θα πρέπει να έχουμε και πιο ασφαλείς δρόμους. Αυτό κάνει το Safe Roads project, κι αν δεις το van του στη γειτονιά σου, να ξέρεις κάτι καλό γίνεται εκεί γύρω.

Η Hellas Direct νοιάζεται για κάτι πέρα από την ασφάλιση: την ασφάλεια όλων. Έτσι αλλάζει την ασφάλεια για τα καλά.