Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο που έκρινε το αίτημα του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη για παροχή άδειας ορκωμοσίας από το Πρωτοδικείο Δυρραχίου. Το δικαστήριο παρέπεμψε την εξέταση του αιτήματος στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το αίτημα Μπελέρη, είχε σύμφωνα με το himara.gr ως σκοπό να ανακόψει την παραμονή του ηττημένου Δημάρχου και εκλεκτού του Έντι Ράμα, στη θέση του «υπηρεσιακού». Ο Μπελέρης αφού ορκιστεί, παρόλο που θα επιστρέψει στις φυλακές, θα μπορεί να ορίσει αντιδήμαρχο για να τον εκπροσωπήσει στα καθήκοντά του.

Το «παρών» στην δικαστική αίθουσα έδωσε και η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κα Κωνσταντίνα Καμίτση, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες καθώς και αρκετοί Χιμαραίοι, συγγενείς, φίλοι και υποστηρικτές του Φρέντη Μπελέρη.

Ντούλες: Η δικαιοσύνη πετά την μπάλα στην εξέδρα

Δηλώσεις στα μέσα παραχώρησε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης. «Είναι πολιτική απόφαση του Έντι Ράμα να κρατήσει στη φυλακή τον Φρέντη Μπελέρη. Ο Ράμα θα κρατήσει τον Γκόρο στο τιμόνι του δήμου της Χιμάρας, την στιγμή που ο ίδιος καταψηφίστηκε από τους Χιμαριώτες στις 14 Μαΐου. Με την δήλωση της αναρμοδιότητας του δικαστηρίου, η μπάλα πετάγεται στην εξέδρα αντί να παιχτεί το παιχνίδι νόμιμα. Δεν υπάρχει νόμος που να παρεμποδίζει την ορκομωσία του Φρέντη Μπελέρη, είναι πολιτική απόφαση του Έντι Ράμα», δήλωσε ο Ντούλες.