Δύσκολη είναι κι αυτή η νύχτα για τους κατοίκους της Καρδίτσας που δοκιμάζονται από την κακοκαιρία Daniel. Όσοι διασώθηκαν, είτε με πλωτά ή εναέρια μέσα από το μεσημέρι της Πεμπτης (7/9) μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου δημοτικού σχολείου της πόλης. Ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες πως παραμένουν εγκλωβισμένοι πολλοί κάτοικοι χωριών της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, η μαρτυρία μιας γυναίκας στην τοπική ιστοσελίδα neosagon.gr συγκλονίζει. Η ίδια μαζί με άλλους περίπου 200 κατοίκους κατέφυγαν σε λόφο στον Βλοχό Παλαμά προκειμένου να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά. Όπως ανέφερε, ανάμεσά τους βρίσκονται παιδιά, ένα μωρό 2 μηνών και ηλικιωμένοι, εγκλωβισμένοι από τα ξημερώματα της Πέμπτης σε λόφο, δίπλα από το χωριό Βλοχό Παλαμά της Καρδίτσας.

«Ήρθαμε και καθίσαμε στην πάνω πλευρά για να σωθούμε, να μην πνιγούμε» δήλωσε, λέγοντας ότι δεν έχουν ούτε νερό ούτε φαγητό. «Φωνάζω από το πρωί και όλοι μας κοροϊδεύουν. Λένε ”έρχονται οι δυνάμεις”. Από πού έρχονται;», ξέσπασε.

«Τα παιδιά μας θα κοιμηθούν σε σωσίβιες λέμβους. Ήρθαν 10 εθελοντές από τη Λάρισα, σώσανε δύο οικογένειες που παραλίγο θα πνίγονταν, είχαν νεογέννητο παιδάκι. Ζητήσαμε να κάνουν σαν στρώμα τις σωσίβιες λέμβους για να κοιμηθούν τα παιδιά. Χωρίς κουβέρτες, χωρίς τίποτα», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, παρόμοια ήταν και η καταγγελία κατοίκου του Ριζοβουνίου Καρδίτσας. «Περιμένουμε να έρθουν να μας απεγκλωβίσουν. Δεν έχουμε καμία βοήθεια», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Επίσης, ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός αποκάλυψε πως παραμένουν εγκλωβισμένα 55 άτομα σε κοινοτικό γραφείο στη Μεταμόρφωση.