Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 7 γραμμάρια μαγιά φρέσκια
  • 300 ml ζεστό νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο (καλύτερα φρέσκο)
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για ψωμί
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό παίρνοντας αλεύρι από τα πλάγια του μπολ, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ζυμώνουμε 5 λεπτά να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.

Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη μας, τη γυρίζουμε να λαδωθεί καλά και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ταψάκι στρογγυλό 26εκ. με την λαβή μιας ξύλινης κουτάλας κάνουμε λακκάκια στη ζύμη κάθε 2,5 εκατοστά, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι πάνω στη ζύμη. Πασπαλίζουμε με δενδρολίβανο και παρμεζάνα, σκεπάζουμε και αφήνουμε άλλα 35 λεπτά να φουσκώσει πάλι.

Ψήνουμε το ψωμί μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς 30 λεπτά με αντιστάσεις πάνω και κάτω μέχρι να ροδίσει.