Πώς θα φτιάξετε γλυκό του κουταλιού κεράσι

Μια συνταγή για τους λάτρεις των παραδοσιακών γλυκισμάτων


ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ CHEFS
10:53
24/01/2012
1
loading

sidagi.gr

Υλικά για 6-8 άτομα

1 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
χυμός από ένα λεμόνι
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
2 κιλά κεράσια
2 κιλά ζάχαρη

[/ingredients]
Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο μέσα στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε το γλυκό, για να πέφτουν οι χυμοί του μέσα. Βάζουμε στην κατσαρόλα εναλλάξ στρώσεις κερασιών και ζάχαρης. Τα αφήνουμε έτσι σκεπασμένα για 5 ώρες.

Βάζουμε την κατσαρόλα στην υψηλότερη θερμοκρασία και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και την αρμπαρόριζα.

Το γλυκό θα αρχίσει να αφρίζει. Δε το ξαφρίζουμε, απλά ανακατεύουμε. Ο αφρός θα «πέσει» σε λίγο. Από την ώρα που θα αρχίσει το βράσιμο μετράμε 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν περάσουν τα 7 λεπτά, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πάνω στο μάτι.

Αφού κρυώσει, γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar nikafroditi

    ειναι δυνατον,να δινεται συνταγες για καλοκαρινα φρουτα?......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει