Υλικά

sidagi.gr
Κάποιοι λένε ότι ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα, άλλοι από την Ιταλία και άλλοι από την Αμερική. Όπως και να έχει το πασίγνωστο αυτό γλυκό μπορεί να ετοιμαστεί γρήγορα και εύκολα με απλά βήματα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφού γίνει ένα μείγμα, το προσθέτουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα. Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας. Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά. Αφού κρυώσει η βάση, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί μας απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα με απαλές κινήσεις.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε. Για το σερβίρισμα το κόβουμε τριγωνικά και το περιχύνουμε με μαρμελάδα κεράσι, φράουλα (αν έχετε και σπιτική ακόμα καλύτερα!) ότι έχετε προτίμηση.
Υλικά για 6-8 άτομα

200 γραμ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive
110 γραμ. βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)
300 γραμ. ανθότυρο
300 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι ή βατόμουρο ή φρούτα του δάσους