Υλικά

  • 1 μεγάλο κεφάλι μαρούλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 1/4 μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 8 μεγάλα φύλλα δυόσμου, πολύ λεπτά κομμένα σε φέτες
  • Για το ντρέσινγκ: 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο, 2 κ. γλ. ξύδι από κόκκινο κρασί, 1 κ. γλ. μουστάρδα, 1 κ. γλ. νερό, 1/4 κ. γλ. αλάτι, 1/8 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια, μήκους περίπου 2 έως 3 εκατοστών (θα έχετε περίπου 4 έως 5 φλιτζάνια, ελαφρά συσκευασμένα).
  2. Βάλτε το μαρούλι και τα μυρωδικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Σε ένα βάζο ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείστε καλά το βάζο και ανακινήστε το ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά, περίπου 10 δευτερόλεπτα.
  4. Περιχύστε τη σαλάτα με περίπου τα 2/3 του ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά. Δοκιμάστε ένα κομμάτι μαρούλι και προσθέστε περισσότερο ντρέσινγκ αν χρειάζεται.
  5. Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.