Υλικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 1 ντομάτα, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. λευκό ξύδι
  • 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
  • Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Τρυπήστε τη μελιτζάνα μερικές φορές με τη μύτη ενός μαχαιριού ή ενός πιρουνιού. Μαγειρέψτε η μελιτζάνα στην προθερμασμένη σχάρα, γυρνώντας συχνά, μέχρι η φλούδα να καεί και η μελιτζάνα να μαλακώσει, περίπου 15 λεπτά. Αφήστε στην άκρη μέχρι να κρυώσει αρκετά για να την χειριστείτε.
  3. Αφαιρέστε τη φλούδα από τη μελιτζάνα και κόψτε τον πολτό σε κύβους. Τοποθετήστε σε ένα μπολ, προσθέστε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τη φέτα και ανακατέψτε καλά.
  4. Τοποθετήστε στο ψυγείο για μία ώρα και αλατίστε πριν το σερβίρισμα.