Υλικά

  • 1 μεγάλο κεφάλι μαρούλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 1/4 μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 8 μεγάλα φύλλα δυόσμου, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • Για το ντρέσινγκ: 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο,2 κ. γλ. ξύδι από κόκκινο κρασί, 1 κ. γλ. μουστάρδα, 1 κ. γλ. νερό, 1/4 κ. γλ. αλάτι, 1/8 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σκίστε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια και τοποθετήστε το μαζί με τα μυρωδικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  2. Σε ένα βάζο που κλείνει καλά τοποθετήστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Κλείστε καλά το βάζο και ανακινήστε το ντρέσινγκ μέχρι να ανακατευτεί καλά, περίπου 10 δευτερόλεπτα.
  4. Περιχύστε τη σαλάτα με περίπου τα 2/3 του ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο ντρέσινγκ αν χρειάζεται.
  5. Σερβίρετε αμέσως.