Υλικά

  • 8 μεγάλα καπάκια μανιταριών πορτομπέλο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το λάδωμα της σχάρας
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα πίτσας
  • 1/2 φλ. τσαγιού γαρνιτούρα της επιλογής σας, όπως πεπερόνι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πιπεριά σε κύβους και/ή ελιές σε φέτες (προαιρετικά)
  • Φρέσκια ρίγανη ή φύλλα φρέσκου βασιλικού, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμάστε και προθερμάνετε τη σχάρα για μέτρια-υψηλή, άμεση φωτιά.
  2. Σκουπίστε τα μανιτάρια με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και πετάξτε τα. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ξύσετε απαλά και να κάνετε χώρο για τη γέμιση. Αλείψτε τα μανιτάρια και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και αλατίστε τα παντού.
  3. Λαδώστε μια σχάρα και τοποθετήστε τα μανιτάρια στη σχάρα, με την κοίλη πλευρά προς τα κάτω. Σκεπάστε και ψήστε 4 έως 5 λεπτά.
  4. Μοιράστε το μισό τυρί ανάμεσα στα καπάκια μανιταριών και στη συνέχεια βάλτε με το κουτάλι τη σάλτσα πίτσας πάνω από το τυρί, απλώνοντάς την απαλά με το πίσω μέρος του κουταλιού. Πασπαλίστε κάθε καπάκι με το υπόλοιπο τυρί και προσθέστε από πάνω τις γαρνιτούρες της αρεσκείας σας, αν χρησιμοποιείτε.