Υλικά

  • 8 αυγά
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. λευκό ξύδι
  • 8 φέτες μπέικον
  • 4 ψωμάκια μάφινς, χωρισμένα
  • 2 κ. σ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • Για τη σος Hollandaise: 4 κρόκοι αυγών, 3 1/2 κ. σ. χυμό λεμονιού, 1 κ. σ. νερό, 1/8 κ. γλ. σάλτσα Worcestershire, 1 πρέζα αλεσμένο λευκό πιπέρι, 1 κ. γλ. ζεστό νερό, ή περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες (προαιρετικά), 1 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Φτιάξτε την Hollandaise: Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών, το χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας νερό, τη σάλτσα Worcestershire και το λευκό πιπέρι σε μπεν μαρί. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, 1 ή 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά, ενώ χτυπάτε συνεχώς τους κρόκους. Αν η Hollandaise αρχίζει να γίνεται πολύ πηχτή, προσθέστε ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού ζεστό νερό. Συνεχίστε να χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο. Ανακατέψτε με το σύρμα το αλάτι και αποσύρετε από τη φωτιά. Σκεπάστε με ένα καπάκι για να διατηρήσετε τη σάλτσα ζεστή.
  2. Φτιάξτε τα αυγά Benedict: Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5-7 εκατοστά νερό και αφήστε το να πάρει βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ρίξτε το ξύδι και κρατήστε το νερό σε ήπιο βρασμό. Σπάστε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ και, στη συνέχεια, γλιστρήστε το αυγό απαλά μέσα στο νερό που σιγοβράζει, κρατώντας το μπολ ακριβώς πάνω από την επιφάνεια του νερού. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά. Μαγειρέψτε τα αυγά μέχρι τα ασπράδια να είναι σφιχτά και οι κρόκοι να έχουν πήξει αλλά να μην είναι σκληροί, 2,5 έως 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα αυγά από το νερό με τρυπητή κουτάλα, ταμπονάρετε σε μια πετσέτα κουζίνας για να απομακρύνετε την περίσσεια νερού και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.
  3. Εντωμεταξύ, προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου και σοτάρετε το μπέικον σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Φρυγανίστε τα μάφινς στο προθερμασμένο γκριλ.
  5. Αλείψτε τα φρυγανισμένα μάφινς με μαλακό βούτυρο και τοποθετήστε πάνω σε κάθε ένα από αυτά μια φέτα μπέικον, ακολουθούμενη από ένα αυγό ποσέ. Τοποθετήστε 2 μάφινς σε κάθε πιάτο και περιχύστε με τη σάλτσα Hollandaise. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρετε αμέσως