Υλικά

  • 750 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
  3. Ρίξτε το κρασί στο μείγμα ντομάτας κ αι σιγοβράστε μέχρι τα υγρά να μειωθούν κατά το ήμισυ, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας στο μείγμα κρασιού και σιγοβράστε μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό, περίπου 10 λεπτά.
  4. Απλώστε το μείγμα ντομάτας στη βάση ενός πυρέξ, τοποθετήστε από πάνω τις γαρίδες και πασπαλίστε ομοιόμορφα με φέτα.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι γαρίδες να είναι έντονα ροζ εξωτερικά και το κρέας να μην είναι πλέον διαφανές στο κέντρο, περίπου 10 λεπτά.