Η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ και της βασίλισσας Camilla θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στο Αββαείο του Westminster στο Λονδίνο, ενώ θα ακολουθήσει πομπή προς τα ανάκτορα του Buckingham. Ενώ η τελετή στέψης και η πομπή είναι μερικές από τις κύριες εκδηλώσεις, ολόκληρο το Σαββατοκύριακο θα είναι γεμάτο με εορταστικές εκδηλώσεις.

Στις 7 Μαΐου, ο βασιλιάς, η βασίλισσα σύζυγος και οι καλεσμένοι θα λάβουν μέρος στο «Big Lunch» της στέψης. Το Big Lunch είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση Eden Project Communities και ενθαρρύνει τις κοινότητες να συναντηθούν και να μοιραστούν ένα γεύμα. Η βασίλισσα σύζυγος είναι σημαντικός υποστηρικτής της πρωτοβουλίας από το 2013 και το επερχόμενο Big Lunch αποτελεί μέρος των επίσημων εορταστικών εκδηλώσεων για τη στέψη.

Το πιάτο που θα πρωταγωνιστεί στο Big Lunch στης στέψης του βασιλιά Καρόλου

Οι μονάρχες επέλεξαν το Coronation Quiche ως το επίσημο πιάτο για την εκδήλωση -τη βρετανική εκδοχή της κλασικής γαλλικής τάρτας, με μια αλμυρή κρέμα με σπανάκι, φασόλια, τυρί τσένταρ και εστραγκόν.

Κατέληξαν σε αυτή την επιλογή επειδή η κις μπορεί να μοιραστεί, μπορεί να καλύψει ποικίλες διατροφικές απαιτήσεις και προτιμήσεις, προσαρμόζεται εύκολα και δεν είναι πολύ δύσκολο ή ακριβό να φτιαχτεί, όπως αναφέρει το eatthis.com. Με αυτή την κις στέψης, ο βασιλιάς Κάρολος ακολουθεί μια πολύ διαφορετική διαδρομή από την αείμνηστη μητέρα του. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ηλικία 96 ετών, επέλεξε το Κοτόπουλο Στέψης όταν στέφθηκε επίσημα βασίλισσα το 1953. Η συνταγή δημιουργήθηκε ειδικά για την πολύχρονη μονάρχη και περιείχε κοτόπουλο σε μια κρεμώδη σάλτσα κάρυ.

Η βασιλική οικογένεια έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα τη συνταγή της Coronation Quiche, ώστε οι ενδιαφερόμενοι ανά τον κόσμο να μπορούν να αναδημιουργήσουν το πιάτο στο σπίτι τους.

Για να βοηθήσει περισσότερο, μάλιστα, το κοινό, η βασιλική οικογένεια έχει, επίσης, κυκλοφορήσει ένα βίντεο που δείχνει πώς να φτιάξετε την κις, ώστε ακόμη και οι λιγότεροι έμπειροι στη μαγειρική να έχουν πιθανότητες να πετύχουν τη συνταγή. Η συνταγή προτείνει να τρώτε την κις ζεστή ή κρύα με πράσινη σαλάτα και βραστές πατάτες.