Υλικά

  • 800 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 1/3 φλ. τσαγιού 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Χυμό από μισό λεμόνι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας -προσθέστε κι άλλο αν θέλετε)
  • 2 κ. σ. νερό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
  2. Προσθέστε στο τηγάνι τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση, και μαγειρέψτε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, ενώ ανακατεύετε κατά διαστήματα. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για 2 λεπτά από την άλλη πλευρά μέχρι οι γαρίδες να αρχίσουν να γίνονται ροζ.
  3. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το νερό. Μαγειρέψτε, ενώ ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ψηθούν οι γαρίδες (μην τις παραψήσετε).
  4. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού, αλάτι ή πιπέρι, αν χρειάζεται για να ταιριάζει με τα γούστα σας.
  5. Γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε πάνω από ρύζι ή ζυμαρικά.