Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 αβγά χτυπημένα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ. σ. λάδι
  • 20 γρ. μαστίχα
  • 20 γρ. μαχλέπι
  • 1 αβγό για το άλειμμα
  • Για τη μαγιά: 25 γρ. μαγιά φρέσκια, 1/2 φλ. γάλα χλιαρό, 1-2 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Για τη μαγιά: Σε ένα μπολ αναμείξτε το γάλα με τη μαγιά και προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
  2. Σε μια λεκάνη τοποθετήστε το αλεύρι, τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το λάδι, το μαχλέπι και τη μαστίχα και προσθέστε και το μείγμα της μαγιάς. Ανακατέψτε έως ότου η ζύμη ξεκολλάει από τη λεκάνη. Αν δείτε ότι είναι πολύ πηχτή προσθέστε λίγο ακόμη γάλα.
  3. Σχηματίστε μια μπάλα με τη ζύμη μέσα στη λεκάνη, σκεπάστε και καλύψτε με μια πετσέτα και κάτι ζεστό (μια κουβέρτα) και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, τουλάχιστον για έξι ώρες.
  4. Ανοίξτε τη ζύμη που πρέπει να έχει διπλασιαστεί μέσα στη λεκάνη και ζυμώστε την ξανά για 10 λεπτά. Πλάστε ξανά σε στρογγυλό σχήμα και πιέστε την ελαφρά στο πάνω μέρος. Βάλτε το φλουρί και τοποθετήστε τη σε ταψί με λαδόκολλα και αλείψτε με το αβγό.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30- 45 λεπτά.