Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 φλ. τσαγιού μάραθο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ. γλ. ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 κ. γλ μαύρο πιπέρι
  • 3 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού κατσαρό λάχανο (kale), ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια και το μάραθο και σοτάρετε για 5 λεπτά.
  2. Ανεβάστε τη φωτιά σε μέτρια και στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού.
  3. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να πάρει μια απαλή βράση.
  4. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέστε τις πατάτες και σιγοβράστε ακάλυπτες για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέστε το λάχανο και σιγοβράστε για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.