Υλικά
- 300 γρ. νιόκι
 - 2 κ. σ. βούτυρο
 - 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
 - 2 κ. σ. μαύρο πιπέρι
 - Φύλλα πράσινης σαλάτας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
 
Εκτέλεση
- Βράστε τα νιόκι σε ελαφρώς αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώστε και κρατήστε 200 ml από το νερό τους.
 - Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα νιόκι, το τυρί και το πιπέρι καθώς και 150 ml από το νερό που βράσατε να νιόκι.
 - Δυναμώστε λίγο τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και να καλυφθούν καλά τα νιόκι. Ρίξτε περισσότερο από το νερό που κρατήσατε αν τα θέλετε πιο ζουμερά.
 - Αλατίστε, μεταφέρετε τα νιόκι σε μπολ και σερβίρετε με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα, προαιρετικά.