Υλικά

  • 300 γρ. γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά ποσέ
  • 1 κ. σ. ωμά αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες. Ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε για 20- 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
  3. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το λάχανο και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί.
  4. Μοιράστε τις πατάτες στα πιάτα, συμπληρώστε με το μείγμα λάχανου και τοποθετήστε από πάνω τα αβγά ποσέ. Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα και απολαύστε.