Υλικά

  • 300 γρ. γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά ποσέ
  • 1 κ. σ. ωμά αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες. Ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε για 20- 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το λάχανο και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί.
Βήμα 4
Μοιράστε τις πατάτες στα πιάτα, συμπληρώστε με το μείγμα λάχανου και τοποθετήστε από πάνω τα αβγά ποσέ. Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα και απολαύστε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.