Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού λευκό μακρύκκοκο ρύζι
 - 2 κ. σ. ελαιόλαδο
 - 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
 - 2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
 - 1 καρότο τριμμένο
 - 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
 - 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
 - 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
 - Σπόροι σουσαμιού, για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση
- Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
 - Θερμάνετε το λάδι σε αντικολλητικό γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
 - Προσθέστε τα αβγά και ανακινείστε τη βάση ώστε να ψηθούν σαν ομελέτα.
 - Μαγειρέψτε για 2 λεπτά, μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Κόψτε σε μικρές λωρίδες.
 - Προσθέστε το μπέικον στο σκεύος και μαγειρέψτε 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
 - Προσθέστε το καρότο, μαγειρέψτε για 1 λεπτό και εν συνεχεία ρίξτε στο σκεύος τα κρεμμύδια, τον αρακά και το ρύζι.
 - Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 3- 4 λεπτά, προσθέστε το αβγό και τη σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε ξανά.
 - Πασπαλίστε με σουσάμι και σερβίρετε αμέσως.