Υλικά

Το χαλούμι λίγες συστάσεις χρειάζεται, παραμένοντας ένα από τα δημοφιλέστερα τυροκομικά προϊόντα της Κύπρου. Ημίσκληρο, αλμυρό και μαστιχωτό, το νόστιμο λευκό τυρί παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο συνήθως γάλα και το αγαπούν οι περισσότεροι στο τραπέζι τους. Εξαιρετικό γίνεται μάλιστα και στη σχάρα, συνοδεύοντας άψογα κρεατικά και λαχανικά. Παρά το γεγονός ότι το χαλούμι δεν λιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες, απ’ όπου έχει πάρει εξάλλου και τον τίτλο τιμής του ως «βασιλιάς του ψημένου τυριού», χρειάζεται προσοχή όταν το ρίχνουμε στα κάρβουνα.

Το χαλούμι είναι ευαίσθητο στην επαφή του με τη θράκα και δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να «γλιστρήσει» από τη σχάρα. Υπάρχει όμως εδώ ένα μυστικό. Όπως μας λέει το Good Housekeeping Institute, αυτό οφείλεται γιατί το κόβουμε λάθος. Αντί να το τεμαχίζουμε λοιπόν σε λεπτές κατακόρυφες φέτες, το σωστό είναι να το κόβουμε οριζοντίως, σε 4 χοντρά και ομοιόμορφα κομμάτια. Με αυτό τον τρόπο, το χαλούμι δεν θα σπάσει σε κομμάτια πάνω στη σχάρα. Αν το θέλουμε σε μικρότερα τεμάχια, μπορούμε να το κόψουμε μετά το ψήσιμο, που θα έχει γίνει τραγανό εξωτερικά και μαστιχωτό εσωτερικά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.