Το καλοκαίρι, μετά τη θάλασσα και τις βουτιές, το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει αβίαστα σε ένα καλό μπάρμπεκιου.

«Ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι από μας είμαστε απαίσιοι ψήστες», ισχυρίζεται ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ.

Το σωστό ψήσιμο χρειάζεται συνεχή επιτήρηση και εμείς επιλέγουμε να το κάνουμε, μας λέει, σε μια μέρα που θέλουμε να απολαύσουμε την παρέα των φίλων μας.

Ο Όλιβερ σημειώνει πως το ψήσιμο στα κάρβουνα έχει τα δικά του μυστικά, καθώς δεν εξαρτάται μόνο από την εμπειρία ή τις μαγειρικές ικανότητες κάποιου.

Τα δύο αποφασιστικής σημασίας χαρακτηριστικά για τον ίδιο είναι η σωστή θερμοκρασία των κάρβουνων πριν τοποθετήσουμε τα κρέατα. Αλλά και ο τρόπος χρήσης της θράκας.

Ο έλεγχος της θερμοκρασίας γίνεται εύκολα, βάζοντας το χέρι 10-12 εκατοστά πάνω από τη φωτιά. Αν μπορούμε να το κρατήσουμε εκεί για 6 δευτερόλεπτα, η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Στα 4 δευτερόλεπτα είναι μεσαίας έντασης και στα 2 δευτερόλεπτα είναι καυτή.

Εξίσου σημαντικός είναι και ο έλεγχος της φωτιάς στην ψησταριά. Η ευκολότερη τεχνική, μας λέει, είναι το μισό-μισό: τοποθετούμε όλα τα κάρβουνα στη μία μεριά του μπάρμπεκιου δηλαδή, ώστε να έχουμε δύο τρόπους ψησίματος, έναν πολύ ζεστό και έναν χωρίς άμεση θερμότητα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.