Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ. σ. ξύδι
  • 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο βασιλικό
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • Καλαμάκια για σουβλάκι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας και το ξύδι.
Βήμα 2
Προσθέστε το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις γαρίδες στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν από την μαρινάδα ομοιόμορφα.
Βήμα 4
Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα περίπου, ανακατεύοντας ενδιάμεσα μία με δύο φορές.
Βήμα 5
Ζεστάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και τοποθετήστε τις γαρίδες στα καλαμάκια για σουβλάκι τρυπώντας μία στο κεφάλι και μία στην ουρά.
Βήμα 6
Ρίξτε λίγο λάδι στο γκριλ και ψήστε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
TAGS