Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μπάμιες
  • 3-4 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι ξίδι από κρασί
  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • μια πρέζα κανέλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε τις μπάμιες και καθαρίζετε περιμετρικά τον μίσχο τους με το μαχαίρι.
Βήμα 2
Τις απλώνετε σε ένα ταψί και τις περιλούζετε με το ξίδι.
Βήμα 3
Παράλληλα χαράζετε ένα σταυρό κάτω από τις ντομάτες και σε νερό που κοχλάζει τα ζεματάτε για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε.
Βήμα 5
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να χρυσίσουν.
Βήμα 6
Προσθέτετε τις ντομάτες, το νερό, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Βήμα 7
Ξεπλένετε τις μπάμιες και τις στραγγίζετε.
Βήμα 8
Τις προσθέτετε και αυτές στην κατσαρόλα και την σκεπάζετε.
Βήμα 9
Αφήνετε να σιγοβράσουν 30-35 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 10
Δεν ανακατεύετε αλλά ανακινείτε την κατσαρόλα μια δυο φορές.
Βήμα 11
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε για 10 λεπτά ακόμα να αναδυθούν τα αρώματα.
TAGS