Σνίτσελ κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Εύκολη και νόστιμη συνταγή


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
12:32
09/08/2020
2
loading

Υλικά για 2 άτομα

  • 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε φέτες
  • 150γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 αυγά
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας ρίγανη φρέσκια
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/3 κουταλιά γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα.
  2. Τα περνάτε από το αυγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε σε σιγανή φωτιά περίπου για 15 λεπτά.
  3. Μόλις ροδοκοκκινίσουν και δείτε ότι έχουν ψηθεί σβήνετε το φαγητό με το κρασί.
  4. Προσθέτετε τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κοτοπουλο

    Στο τρυφερό κοτόπουλο το δέρμα του έχει χρώμα ανοιχτό κι ομοιόμορφο .Τα μεγάλα κοτόπουλα έχουν πιό λεπτό λαιμό πόδια σκληρά και μάτι σβησμένο .Τα χωριάτικα πού τρώνε αποκλειστικά καλαμπόκι έχουν χρώμα πιό κίτρινο πιό σφιχτους μύς και γερά πόδια .Τα βιομηχανοποιημενα με 9 βδομάδες ζωής το κρέας τους δεν είναι τόσο σφιχτό και τα πόδια τους αδύνατα γιατί δεν περπάτησαν έξω .Τα κατεψυγμένα προσοχή να έχει γραμμένη μάρκα και προέλευση .Έχει κρέας με αρκετές πρωτεΐνες 10 / παραπάνω απτό μοσχάρι ,τα λίπη του αυξάνουν με τήν ηλικία του ,η μεγάλη κότα κάνει παχύ κ νόστιμο ζουμί . Φιλέτα κ Κοτολετες , από το στήθος τού κοτόπουλου κόβονται φετουλες σάν φιλέτα για διάφορες συνταγές . Αν αφήσει κολλημένο και το κόκκαλο τού φτερού ,μπορεί να φτιαχτούν κοτολετες . Πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρεί το πετσί και να τις χτυπά καλά .Επειδή και οι πρώτες και οι δεύτερες τρώγονται ζεστές καλό είναι να ετοιμάζονται τήν τελευταία στιγμή.

  2. avatar ΚΛΕΩΝ

    Σιγα μην ειναι και σαγανακι κοτοπουλο!!!
    Ακου σνιτσελ κοτοπουλο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει