Υλικά

  • 225 γρ. ζυμαρικά (κατά προτίμηση πένες)
  • 2 φλ. τσαγιού γρ. μπρόκολο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/8 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τέσσερα λεπτά πριν τα βγάλετε από την κατσαρόλα προσθέστε το μπρόκολο και αφήστε να βράσει με τα ζυμαρικά. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και ρίξτε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώστε, σοτάρετε και από τις δύο πλευρές και αφήστε να σιγομαγειρευτεί.
  3. Μόλις είναι έτοιμο απομακρύνετέ το από το μαγειρικό σκεύος.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 10 δευτερόλεπτα.
  5. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Μαγειρέψτε την, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
  6. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
  7. Ρίξτε μέσα στην σάλτσα το κοτόπουλο, το μπρόκολο και τα ζυμαρικά και ανακινείστε το σκεύος για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  8. Σερβίρετε γαρνίροντας με παρμεζάνα και κόκκινο πιπέρι.