Ζυμαρικά με κοτόπουλο και μπρόκολο

Εύκολη συνταγή με σίγουρη επιτυχία


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
13:35
27/07/2020
1
loading

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 225 γρ. ζυμαρικά (κατά προτίμηση πένες)
  • 2 φλ. τσαγιού γρ. μπρόκολο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/8 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τέσσερα λεπτά πριν τα βγάλετε από την κατσαρόλα προσθέστε το μπρόκολο και αφήστε να βράσει με τα ζυμαρικά. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και ρίξτε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώστε, σοτάρετε και από τις δύο πλευρές και αφήστε να σιγομαγειρευτεί.
  3. Μόλις είναι έτοιμο απομακρύνετέ το από το μαγειρικό σκεύος.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 10 δευτερόλεπτα.
  5. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Μαγειρέψτε την, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
  6. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
  7. Ρίξτε μέσα στην σάλτσα το κοτόπουλο, το μπρόκολο και τα ζυμαρικά και ανακινείστε το σκεύος για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  8. Σερβίρετε γαρνίροντας με παρμεζάνα και κόκκινο πιπέρι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Eva Filippopoulou

    Σπιτική καρμπονάρα ιδέα για συνταγή!

    Αυτή η συνταγή για καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος είναι ένα πιάτο πολύ λαχταριστό, κρεμώδη ζυμαρικά. Μακαρόνια με τραγανό μπέικον σε σούπερ κρεμώδη σάλτσα. Απλά νόστιμο και τόσο εύκολο να φτιάξετε στο σπίτι.

    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    1 συσκευασία ζυμαρικά

    1 συσκευασία μπέικον ψιλοκομμένο

    2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

    1 κ.σ βούτυρο

    1 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο, επιπλέον για γαρνιτούρα

    1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι αλεσμένο

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    Βράζετε νερό με λίγο αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μόλις πάρει βράση το νερό προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και αφήστε το στην άκρη.

    Προσθέστε το μπέικον με το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά μέχρι τραγανή, περίπου 8 λεπτά.

    Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και σιγοβράστε. Χτυπάμε ελαφρά το τυρί παρμεζάνα. Ανακατέψτε το μαύρο πιπέρι. Δοκιμάστε το αλάτι και την εποχή εάν χρειαστεί. Δεν βρίσκω αλάτι, καθώς το τυρί προσθέτει αρκετή αλμυρότητα.

    Προσθέστε τα μαγειρεμένα μακαρόνια, μπέικον στο τηγάνι και ρίξτε καλά για να τα ανακατέψετε.

    Γαρνίρετε με περισσότερο τυρί παρμεζάνα αν θέλετε και σερβίρετε αμέσως.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει