Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 7 κρόκους αβγών
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. στέβια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και βράστε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 2
Ρίξτε τους κρόκους αβγών σε ένα μπολ, προσθέστε τη στέβια (προαιρετικά) και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Προσθέστε το μείγμα των αβγών σιγά σιγά σε εκείνο του γάλακτος όση ώρα είναι στη φωτιά και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Μόλις το μείγμα γίνει όσο παχύρευστο θέλετε βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 5
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα σακουλάκι τροφίμων και βάλτε στο στην κατάψυξη για 3- 4 ώρες.
Βήμα 6
Ανά μισή ώρα βγάζετε από την κατάψυξη και πλάθετε με τα χέρια σας.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.