Υλικά

  • 200 γραμ. μανιτάρια
  • 400 γραμ. πατάτες
  • 1 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 100 γραμ. τυρί έμμενταλ τριμμένο
  • 20 γραμ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ.τ.γ. ξίδι
  • 2 κ.τ.γ. αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε φέτες και τις βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνετε σε πουρέ
  2. Κατόπιν, κόβετε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρετε στο βούτυρο 10 λεπτά
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύετε
  4. Προσθέτετε το τυρί, τον βασιλικό, το ένα αυγό και αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  5. Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλίτσες, βουτάτε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αυγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά
  6. Τηγανίζετε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.