Σπιτικές κροκέτες πατάτας με μανιτάρια

Μια συνταγή όλο νοστιμιά


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
22:14
12/07/2020
1
loading

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γραμ. μανιτάρια
  • 400 γραμ. πατάτες
  • 1 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 100 γραμ. τυρί έμμενταλ τριμμένο
  • 20 γραμ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ.τ.γ. ξίδι
  • 2 κ.τ.γ. αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε φέτες και τις βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνετε σε πουρέ
  2. Κατόπιν, κόβετε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρετε στο βούτυρο 10 λεπτά
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύετε
  4. Προσθέτετε το τυρί, τον βασιλικό, το ένα αυγό και αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  5. Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλίτσες, βουτάτε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αυγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά
  6. Τηγανίζετε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Κροκετες

    Νόστιμες απολαύσεις ,και με οτι άλλο υπάρχει . Βάζουμε 2 1/3φλυτανια νερό με 2 κουταλιές σούπας βιταμ να πάρει βραση .Πλένουμε 1 φλυτζάνι ρύζι και το ρίχνουμε στο νερό πού βράζει .Το ανακατεύουμε με πιρούνι για να μη σβωλιασει ,αλάτι πιπέρι ,σκεπαζουμε κατσαρόλα να σιγοβρασει και πήξει .Τότε ρίχνουμε 1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο ,ανακατεύουμε να πάρει 2-3 βρασεις και κατεβάζουμε από φωτιά .Να μισοκρυωσει προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζαμπόν ψιλοκομμένο και τούς κρόκους 2 αυγών καλά χτυπημένους .Καλό ανακάτεμα .για 15 λεπτά τα αφήνουμε να πηξουν καλά ,τότε πλάθουμε τις κροκέτες .Τις βουτάμε σε κοπανισμενη φρυγανιά μετά στα ασπραδια πού έχουμε ελαφρά χτυπήσει με 2 κουταλιές νερό ,ξανά σε φρυγανιά ,τέλος στο τηγάνι σε καυτή φυτινη .Πανω σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρισμα ζεστές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει