Υλικά

  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 250 γραμ. κουρβερτούρα
  • 2 βανίλιες
  • 1 κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα (χοντροκομμένα)
  • 1/2 κούπα φρουί γλασέ ψιλοκομμένα
  • σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί
  2. Κατόπιν προσθέτετε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τις βανίλιες
  3. Στο μεταξύ έχετε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη ρίχνετε στο μείγμα
  4. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα φρουί γλασέ και ανακατεύετε καλά.
  5. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ παγωτού και ρίχνετε από πάνω το σιρόπι σοκολάτας
  6. Το βάζετε στην κατάψυξη και αφήνετε να παγώσει, τουλάχιστον για έξι ώρες