Κεφτεδάκια στο φούρνο με ούζο

Μια… μεθυστική και καλοκαιρινή συνταγή


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
16:38
03/07/2020
1
loading

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό κιμά βοδινό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • 1 αυγό
  • 4 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • ½ κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά ούζο
  • 2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο)
  • 1 γεμάτη τριμμένη φρυγανιά
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αυγό, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ούζο, το ξίδι και τη γαλέτα.
  2. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και το ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια, σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε το ταψί.
  4. Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά. Τα απλώνετε στο ταψί και με ένα βουρτσάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο.
  5. Τα ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Κεφτεδες

    Μεθυσμένοι κεφτέδες ωραίο ακούγεται. Και κάτι λίγο διαφορετικό είναι : Ριχνετε 10 κουταλιές καυτό γάλα πάνω σε 2 φέτες ψωμί τού τοστ, χωρίς κόρα, το στιβετε κ το βαζετε σε λεκανιτσα μαζί με 400 γρ κιμάς μοσχαρισιος , 1 αυγό ολόκληρο , 1 κουτάλια παρμεζάνα τριμμένη , 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμενος , αλάτι , μοσχοκάρυδο. Τανακατευετε κ πλαθετε κεφτεδακια. Ζεσταινετε 3 κουταλιές λάδι σπορελαιο , κ τηγανιζετε τούς κεφτέδες σέ δυνατή φωτιά χωρίς να τούς ψησετε εντελώς. Τούς στραγγιζετε διατηρώντας τους σε ζεστό μέρος. Στο τηγάνι ριχνετε άλλες 3 κουταλιές σπορελαιο , καβουρδιζετε 1 κουταλιά κρεμμύδι τριμμένο , προσθέτετε 1 αντζουγια ψιλοκομμενη , 1 σκελιδα σκόρδο ψιλοκ , 1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκ , λίγο μαϊντανό ψιλοκ , 1 φύλλο δάφνης , 400 γρ τομάτες ώριμες ψιλοκ. Βραζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά 15 λεπτά. Πετατε το φύλλο δάφνης κ ριχνετε μέσα τούς κεφτέδες. Τούς βραζετε κ τούς πασπαλιζετε μέ 1 κουταλιά ρίγανη. Σερβιρετε μαζί με πουρέ πατάτας. Έτοιμα σε 30 λεπτά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει