Υλικά

  • 200 γραμ. μπισκότα της επιλογής σας
  • 70 γραμ. βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
  • 150 γραμ. τυρί κρέμα
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
  • 1 βάζο σως βύσσινο για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη.
  2. Κατόπιν τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Γεμίζετε από 2 κουταλιές γλυκού με το μείγμα του μπισκότου σε 12 ποτήρια κρασιού ή μικρά ποτήρια.
  4. Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να  γίνει σφικτή κρέμα.
  5. Γεμίζετε το μείγμα κρέμας μέσα στα ποτήρια από 2 κουταλιές της σούπας και τέλος καλύπτετε με 1 κουταλιά της σούπας σως βύσσινο με απαλές κινήσεις.
  6. Αφήνετε το γλυκό  στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρετε πριν το σερβίρετε.
  7. Προαιρετικά για να γίνει το μείγμα μπισκότου πιο τραγανό, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε το μείγμα μπισκότου σε ένα ταψί για 15 λεπτά πριν τοποθετήσετε το μείγμα στα ποτήρια.