Υλικά

  • 1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μεγάλο αβγό χτυπημένο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε το κολοκύθι και το κόβετε σε πολύ λεπτές ροδέλες.
Βήμα 2
Τοποθετήστε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, ανάψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίξτε αρκετό ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Βουτήξτε τις ροδέλες κολοκυθιού στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 4
Τοποθετήστε στο τηγάνι και αφήστε τες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 5
Βγάλτε από το τηγάνι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο με χαρτί, ώστε να απορροφηθεί το λάδι.
Βήμα 6
Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και απολαύστε.
Βήμα 7
Εάν δεν θέλετε να τα τηγανίσετε μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο, για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα.
TAGS