Υλικά

  • 1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μεγάλο αβγό χτυπημένο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε το κολοκύθι και το κόβετε σε πολύ λεπτές ροδέλες.
Βήμα 2
Τοποθετήστε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, ανάψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίξτε αρκετό ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Βουτήξτε τις ροδέλες κολοκυθιού στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 4
Τοποθετήστε στο τηγάνι και αφήστε τες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 5
Βγάλτε από το τηγάνι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο με χαρτί, ώστε να απορροφηθεί το λάδι.
Βήμα 6
Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και απολαύστε.
Βήμα 7
Εάν δεν θέλετε να τα τηγανίσετε μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο, για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.