Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού κοτόπουλο μαγειρεμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 φλ. τσαγιού ανανά σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • 1 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο για γαρνίρισμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
  • 4 τορτίγιες καλαμποκιού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Τοποθετήστε το κρεμμύδι, αλατίστε, και σοτάρετε για 2 λεπτά.
  3. Προσθέστε την σκόνη τσίλι, την πάπρικα και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
  4. Στη συνέχεια ρίξτε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τον ανανά και ανακατέψτε καλά μέχρι όλα τα κομμάτια κοτόπουλου να καλυφθούν από τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
  6. Σοτάρετε τις τορτίγιες στο τηγάνι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Χωρίστε ομοιόμορφα το μείγμα στις τορτίγιες, γαρνίρετε με το κόκκινο κρεμμύδι και τον κόλιανδρο και σερβίρετε.