Υλικά

  • 4 μπανάνες
  • μερέντα
  • 3/4 κούπας αλεύρι
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
  • λάδι για τηγάνισμα
  • μείγμα ζάχαρης-κανέλας

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε στα 3. Με ένα μαχαίρι, βγάζετε προσεκτικά το κέντρο της μπανάνες και γεμίζετε το κενό με μερέντα.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι. Παράλληλα βάλτε κάθε κομμάτι μπανάνες στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
  3. Προσέχετε να έχετε κλείσει καλά τις άκρες ώστε να μη βγει η γέμιση κατά το τηγάνισμα.
  4. Τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν μία χρυσαφί απόχρωση. Αφού τα βγάλετε από το λάδι, αφήστε τα να στεγνώσουν και περάστε τα μέσα από το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.