Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά

Ελαφρύ και θρεπτικό πιάτο


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
11:14
22/08/2019
2
loading

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κολοκυθάκια κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
  • 4 ντομάτες κομμένες σε κυβούς
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένη φρέσκια ​​μαντζουράνα
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου καθαρισμένα
  • ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή εστία.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι, το βασιλικό, τη μαντζουράνα και το αλάτι.
  3. Κατόπιν, ρίχνετε τις πιπεριές, μελιτζάνες , κολοκυθάκια, ντομάτες και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο ταψί και λαδώνετε.
  4. Βάζετε τα λαχανικά στο γκριλ και ψήνετε γυρίζοντας τα μία φορά μέχρι να μαλακώσουν. Υπολογίστε περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Αφαιρέστε τα λαχανικά από το γκριλ του φούρνου.
  6. Στη συνέχεια αλείφετε τα φιλέτα κοτόπουλου με το μείγμα βασιλικού και ελαιόλαδου. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε το κοτόπουλο για περίπου 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλο με τα λαχανικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ουαου

    τρομερη συνταγη!! θα την δοκιμασω !! ανυπομονω για την επομενη συνταγη του νιουσμπιστ, αυγο βραστο με αλατι.......

    1. avatar innotrading

      Επιλέξτε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
      2. Βάλτε τα αυγά σε ένα άδειο κατσαρολάκι.
      3. Καλύψτε τα αυγά με 2,5 εκ. νερού, το οποίο επίσης θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν το νερό είναι κρύο τα αυγά θα χρειαστούν περισσότερη ώρα να βράσουν. Αν, πάλι, το νερό είναι καυτό κινδυνεύετε να βράσουν τα αυγά πιο γρήγορα από όσο υπολογίζετε και να μη γίνουν μελάτα.
      4. Πριν ανάψετε το μάτι, βάλτε στο κατσαρολάκι μία κουταλιά της σούπας αλάτι ή ξύδι. Αυτό θα βοηθήσει τις πρωτεΐνες στο ασπράδι να πήξουν ταχύτερα και έτσι αποφεύγονται τα ραγίσματα στο κέλυφος.
      5. Καλύψτε το κατσαρολάκι με το καπάκι του.
      6. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού, χωρίς να αφαιρέστε το καπάκι. Όταν ακούσετε το νερό να βράζει, απομακρύνετε το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας. Πριν αφαιρέσετε το καπάκι αποφασίστε πόση ώρα θέλετε ακόμα να αφήσετε τα αυγά μέσα στο καυτό νερό:

      -Αφήστε τα 3-5 λεπτά αν θέλετε ο κρόκος να είναι υγρός.
      -Αφήστε 5-6 λεπτά αν θέλετε ο κρόκος να είναι λίγο υγρός.
      -Αφαιρέστε τα αμέσως από τη φωτιά αν θέλετε ο κρόκος να είναι πολύ υγρός.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει