Υλικά για 2-4 άτομα

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κολοκυθάκια κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
  • 4 ντομάτες κομμένες σε κυβούς
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένη φρέσκια ​​μαντζουράνα
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου καθαρισμένα
  • ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή εστία.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι, το βασιλικό, τη μαντζουράνα και το αλάτι.
Βήμα 3
Κατόπιν, ρίχνετε τις πιπεριές, μελιτζάνες , κολοκυθάκια, ντομάτες και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο ταψί και λαδώνετε.
Βήμα 4
Βάζετε τα λαχανικά στο γκριλ και ψήνετε γυρίζοντας τα μία φορά μέχρι να μαλακώσουν. Υπολογίστε περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 5
Αφαιρέστε τα λαχανικά από το γκριλ του φούρνου.
Βήμα 6
Στη συνέχεια αλείφετε τα φιλέτα κοτόπουλου με το μείγμα βασιλικού και ελαιόλαδου. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε το κοτόπουλο για περίπου 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 7
Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλο με τα λαχανικά.
TAGS