Υλικά

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο για το τηγάνι
  • 140 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 2 μπανάνες πολτοποιημένες

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη φουντουκιού και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τον πουρέ μπανάνας, ανακατεύοντας παράλληλα πολύ καλά, με μια κουτάλα ή τον αυγοδάρτη, έως ότου έχουμε έναν ομοιογενή χυλό.
  3. Τον αφήνουμε να σταθεί για 10 – 15 λεπτά.
  4. Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
  5. Παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα τόσο χυλό ώστε μέσα στο τηγάνι να σχηματιστεί ένας δίσκος διαμέτρου περίπου 7 εκ.
  6. Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζουμε με σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη.
  7. Βγάζουμε το pancake και το ακουμπάμε σε μια πιατέλα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.
  8. Ανά 3 – 4 pancakes, ξαναβουτυρώνουμε ελαφρώς το τηγάνι.
  9. Στοιβάζουμε το ένα πάνω από το άλλο και σερβίρουμε προαιρετικά με κομμάτια μπανάνας.