Υλικά

  • βούτυρο για άλειμμα
  • 2 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 2 κ. γλυκού σκόνη κακάο
  • 1 κ. γλυκού baking soda
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 3/4 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 φλ. αριάνι
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 25 γραμ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε με βούτυρο δύο στρογγυλά ταψιά διαμέτρου 22 cm, στρώστε στη βάση τους αντικολλητικό χαρτί, βουτυρώστε το και πασπαλίστε λίγο αλεύρι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το κακάο τη baking soda και το αλάτι.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και προσθέστε προσεκτικά το ηλιέλαιο.
  4. Αρχίστε να προσθέτετε στο μείγμα αβγών το αλεύρι σιγά-σιγά, εναλλάσσοντας τις δόσεις με το αριάνι.
  5. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέστε και το εκχύλισμα βανίλιας και το κόκκινο χρώμα.
  6. Μοιράστε το μείγμα στα δύο ταψιά και ψήστε για περίπου 40 λεπτά, στη συνέχεια αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  7. Με προσοχή αφαιρέστε τα κέικ από τα ταψιά, βγάλτε το αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τα κρυώσουν τελείως σε μία σχάρα.
  8. Στο μίξερ χτυπήστε το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
  9. Προσθέστε σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  10. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τα καρύδια πεκάν.
  11. Απλώστε μια στρώση του frosting πάνω στο ένα κέικ, καπακώστε το με το δεύτερο κέικ και απλώστε όλο το υπόλοιπο frosting γύρω-γύρω, μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο.