Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
 - 1 πακέτο φύλλο κρούστας
 - 6 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη μυζήθρα
 - μισό φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
 - 60 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
 - 160 γραμμάρια ζάχαρη
 - 2 κουταλάκια κανέλα
 - 1 κουταλάκι αλάτι
 - 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση
- Βάζουμε την κολοκύθα στο σουρωτήρι με το αλάτι και το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να βγάλει τα υγρά της.
 - Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, την ξερή τριμμένη μυζήθρα, 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
 - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα ένα ένα.
 - Αδειάζουμε και στρώνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε προς τα μέσα τα περισσεύματα των φύλλων. Στρώνουμε από πάνω άλλα 3 φύλλα κρούστας καλά λαδωμένα.
 - Το φύλλο που περισσεύει είτε το κόβουμε είτε το στρίβουμε προς τα μέσα.
 - Ραντίζουμε με νερό και χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.
 - Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, την κόβουμε και τη σερβίρουμε.